Sieraden

De beste smartwatches voor vrouwen

Waarom een smartwatch?

Je ziet steeds meer mensen met een smartwatch om hun pols. Zelf overweeg je om er ook een aan te schaffen. Tegelijkertijd vraag je je af of je wel een smartwatch nodig hebt. Je huidige horloge vind je nog steeds mooi en hij doet het goed, dus waarom zou je? Nou, een smartwatch kan een heleboel wat een normaal horloge niet kan. Je kunt hem bijvoorbeeld verbinden met jouw smartphone. Dit gaat via bluetooth. Al jouw meldingen komen dan ook binnen op jouw horloge. Daarnaast houdt een smartwatch allerlei gegevens bij over jouw fitheid. Hij meet jouw hartslag en registreert niet alleen jouw lichamelijke activiteit, maar ook het aantal uren dat je slaapt. Maar wat zijn nou de beste smartwatches en welke is geschikt voor jou?

Een fashion statement

Alle functies van een smartwatch vind je leuk en aardig, maar hij moet vooral mooi zijn. En daar is niets mis mee, want een horloge is en blijft in eerste instantie een sieraad. De eerste smartwatches hadden een behoorlijk saai uiterlijk. Gelukkig zijn er vandaag de dag meer mogelijkheden op dat gebied. Dus de fashionistas onder ons kunnen hun hart ophalen. Wil je een horlogekast in een geelgouden kleur of toch in roségoud? Wil je een stalen band, een leren band of een siliconenband? Het is nu allemaal mogelijk. Grote merken als Michael Kors, Samsung en Fossil maken uitstekende smartwatches, die er ook nog eens geweldig uitzien. Zeer populair is ook de Apple Watch. De vormgeving is op zich niet heel bijzonder; gewoon een rechthoek met afgeronde hoeken. Maar juist door het gebruik van diverse kleuren en materialen wordt een Apple Watch een echt fashion item. Dus ga je voor mooi en een blikvanger om je pols? Weet dan dat er meer dan genoeg keuze is voor jou.

Voor de sportieveling

Veel sporters vinden een smartwatch onmisbaar tijdens het sporten. Er zijn zelfs hardlopers die teruggaan omdat ze na tweehonderd meter ontdekken dat ze hun smartwatch zijn vergeten. Dat klinkt overdreven, maar voor veel mensen is sporten een hobby. En nu is een smartwatch onlosmakelijk verbonden aan die hobby. Met een smartwatch kun je jouw prestaties bijhouden, maar ook je hartslag, je zuurstofgehalte in je bloed en nog veel meer. Bedenk wel dat een smartwatch ook een soort bewaker is van jouw fitheid. Hij houdt jou in de gaten en geeft aan wanneer je te lang stilzit, maar ook wanneer je te druk bent geweest. Garmin, Fitbit en Polar zijn bekende merken die de beste sporthorloges maken tegen redelijke prijzen. En dan maakt het niet uit welke sport je beoefent. Of je nou een fanatieke sporter bent of niet, er is vast wel een smartwatch die bij jouw levensstijl past.

Jouw smartwatch

Smartwatches zijn er voor iedere vrouw. Sport je nooit, maar vind je een sportief exemplaar mooi? Koop hem. Wil jij fitnessen met een goudkleurige smartwatch om jouw pols, ingelegd met glimmende steentjes? Gewoon doen. Het is jouw pols en jouw horloge en jij bepaalt wat je draagt. Altijd.