Lifestyle

Zo creëer je een gezonde levensstijl!

In dit blog gaan we dieper in op het onderwerp van een gezonde levensstijl. Een gezonde levensstijl is namelijk voor iedereen een ander doel. Dit komt doordat iedereen een andere levensstijl heeft, ander gezin en eet andere voeding in een andere omgeving.

Goed voelen of goed leven?

Veel mensen denken dat het gaat om goed leven, denk aan: Veel mensen volgen een voedingsschema maar als ze in de spiegel kijken hebben ze een ongelukkig gevoel. Het is dus veel belangrijker om je goed te voelen dan goed de leven.

Het heeft tijd nodig om dit te ontwikkelen en te ervaren hoe het is om je goed te voelen in plaats van gezond en goed te leven. Om dit te versnellen is het belangrijk om gezond te eten, bewegen, genoeg water te drinken en proberen zo min mogelijk stress te ervaren.

Gezond eten

Zoals net al was vermeld is het super belangrijk om gezond te eten. Gezond eten is de fundering van een gezonde levensstijl, omdat je lichaam dan weinig moeite heeft om iets te verbranden. Als je veel fastfood eet dan verliest je lichaam een hele hoop energie wat ervoor zorgt dat je minder energie over hebt om stress te verwerken.

Beweging

Om een gezonde levensstijl te creëren is het belangrijk om genoeg te bewegen. Je kunt denken aan hardlopen of een uurtje rondlopen in de sportschool. Welke sport je daadwerkelijk beoefent is niet belangrijk, het gaat erom dat je een uitlaatklep hebt. En een verhoogde hartslag hebt. Er is een onderzoek geweest die aan heeft getoond dat het super goed is voor je lichaam om elke dag een half uurtje een verhoogde hartslag te hebben.

Water

Vochtinname is super belangrijk wil je een gezonde levensstijl ontwikkelen. Je lichaam bestaat namelijk voor 70 procent uit vocht en het dan dus ook belangrijk om genoeg water te drinken om dit aan te vullen om oude voedingsstoffen uit het lichaam te laten gaan.

Dit zijn de voordelen

Wanneer je een gezonde levensstijl hebt brengt dit een hele hoop voordelen met zich mee, denk bijvoorbeeld aan: een lekker gevoel, een fitter lichaam, betere versie, dagelijks meer energie, sterkere mindset en een beter immuunsysteem.

Tijd

Het heeft wel tijd nodig om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Zo is er bewezen dat een nieuwe gewoonte (dus de gezonde levensstijl) soms wel 2 maanden kan duren voordat je deze in je hersenen hebt geprint. Probeer niet met een sprint richting die eindstreep te gaan, maar het is belangrijk om met kleine stapjes richting je doel te gaan.