Lifestyle

Een ondernemers mindset, wat is dat?

Vaak zeggen mensen dat je een geboren ondernemer moet zijn om te kunnen ondernemen. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, want iedereen ziet kansen, maar niet iedereen durft een risico te nemen. Het scheelt dat je dit wel kunt leren en dit heeft maar een aantal vaardigheden nodig.

Van plannen naar actie!

Wanneer je een ondernemer bent houd je al snel een voorzichtige houding aan met als vervolg met een beperkte groeipotentie. Door een belemmerde visie en veel plannen kan dit vormen naar het tegenhouden om achter je dromen aan te gaan. Door geen risico’s te nemen kan dit een hele hoop potentie schelen, waardoor je als ondernemer kopje onder kunt gaan.

Als je een ‘’ondernemers mindset’’ ontwikkeld merk je dat je nieuwsgierig bent en durft te gaan dromen. Door deze mindset zul je niet bang zijn om een keer een fout te maken en enorm op je bek te gaan. Juist zonder de fouten leer je niet hoe je kan blijven groeien en hoe je iets niet moet doen. Wanneer je dit niet van nature bent kan het erg lastig zijn om dit te ontwikkelen, maar dit is te leren!

Ontwikkeling

Om je mindset te veranderen vergt dit erg veel energie, en is daarom niet makkelijk. Er zijn een hele hoop andere dingen die een stuk moeilijker zijn dan je gedachtengang veranderen. Wanneer je dit in je hoofd laat zitten wordt het ook een stuk makkelijker om je mindset te gaan veranderen.

Je hoofd een bepaald gevoel geven kan zich laten uitdrukken in alles wat je gaat doen in het leven. Als je namelijk van te voren al gaat aannemen dat je niet gaat groeien zullen mensen dat merken en zul je ook niet gaan groeien. Door nergens bang voor te zijn is het een stuk makkelijker om iets anders uit te proberen dan je al eerder hebt gedaan en misschien wel met iets heel moois tegemoet te komen.

Training voor mindset

Wanneer je begint met ondernemen heb je dat niet voor niks gedaan. Dit komt doordat je zag en het is belangrijk om dit vast te houden. Door samenwerkingen aan de kant te zetten zul je een hele hoop mis lopen en als je iets nog niet kan zeg dan tegen jezelf dat het je gaat lukken.

Naast de knop omzetten om iets te gaan doen is het belangrijk om door te gaan wanneer je valt. Soms gaan zaken nou eenmaal niet zoals je wilt en gebruik deze dingen juist om ervan te leren. En wanneer je bent opgestaan is het net zo belangrijk om je doelen weer bij te stellen. Zo bekijk je nog een keer waar je staat en wat je doelen zijn om te behalen. Probeer er ook van te gaan genieten. De laatste tijd zijn mensen alleen aan het werk om te werken. Dit komt onder andere door de cursussen die je om de oren vliegen waarin ze allemaal vertellen dat je een paar uur per dag moet ‘’werken’’ en vervolgens kan gaan genieten. Door te genieten van het werk die je doet zul je het werk ook niet als werk beschouwen. En heb je ook niet het gevoel dat je perse in het weekend wilt gaan ontspannen en genieten. Als ondernemer moet je blij zijn met de mogelijkheden die je hebt en ook in het weekend jezelf ertoe zetten om te genieten van het werk die je nog op tafel hebt liggen.