Lifestyle

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen is dit de beste indeling!

Wanneer je de badkamer thuis gaat verbouwen is het erg belangrijk om van te voren inspiratie op te doen over hoe je de badkamer wilt hebben. Dit kun je doen door een tekening te maken met de indeling en vervolgens met een moodboard. Zo kun je op een makkelijke manier een keuze maken over de stijl van de badkamer.

Indeling

Het maken van de juiste indeling voor de badkamer is vaak niet zo makkelijk als dat je van te voren zal denken. Naast de vaste badkamer elementen als sanitair moet je genoeg ruimte overhouden om plekken te realiseren voor opslagruimtes. Om de badkamer niet te vol in te richten moet de badkamer overzichtelijk worden gemaakt door middel van een inschatting over de grootte van de ruimte die je wilt gaan benutten. In de volgende alinea’s gaat het dieper in over de verschillende grootten van de badkamers en hoe je deze simpelweg op de beste manier kunt gaan inrichten.

Badkamer met een kleiner formaat

Wanneer je het hebt over een badkamer met een kleiner formaat is creativiteit super belangrijk. Er moeten namelijk keuzes worden gemaakt door het aantal vierkante meter, dus het is belangrijk om van te voren te bepalen wat je niet kan missen in de badkamer. Door te kijken naar de mogelijkheden is het met een goede indeling goed te realiseren. Door bijv. een luxe douche te plaatsen heb je toch nog dat spa gevoel wanneer je in de badkamer bent. Voor een kleine badkamer heb je geen pré aan een dubbele wastafel, een enkele is al meer dan voldoende. En daarnaast blijft er dan nog een plekje over voor een wc, zodat je niet elke keer naar beneden hoeft te lopen als je in bed ligt.

Badkamer met een middelgroot formaat

Bij een badkamer met een middelgroot formaat hoef je al minder dingen uit te sluiten. Je kan juist extra dingen bekijken om toe te voegen aan de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan betonlook tegels, deze tegels maken de badkamer erg stoer en in tegenstelling tot de kleinere badkamer heb je dan geen bedrukt gevoel.

Er is ook ruimte om er eventueel een bad aan toe te voegen, mits daar wel een goede indeling van wordt gemaakt. Pas bij een echt grote badkamer is er ruimte om alles toe te voegen aan de badkamer.

Badkamer met een groot formaat

Nu zijn we aangekomen bij de badkamers met een groter formaat en hierbij kun je exact uitzoeken wat je het liefste wilt hebben voor de badkamer. Dit kun je doen door er bijvoorbeeld een half wandje tussen te plaatsen waarmee je een bepaald gedeelte afgeschermd. Dit geeft een luxe uitstraling en wanneer je altijd met meerdere mensen op de badkamer bent biedt dat ook wat privacy.