Lifestyle

Je thuiskantoor inrichten doe je zo!

Voor veel mensen is het thuiswerken een realiteit geworden sinds de start van de pandemie, maar sommigen deden dit hiervoor ook al. Thuiswerken is een lifestyle die je moet passen wanneer je dit gaat doen en dit maakt niet uit of je fulltime thuis werkt of een aantal uur in de week. Het is in ieder geval duidelijk dat het niet uitmaakt hoeveel uur je per week gaat werken in je thuiskantoor, want in alle gevallen is het belangrijk om in een fijne werkplek te werken. Ergens waar je niet veel wordt afgeleid en de focus kan houden op je werk. In dit blog gaan we dieper in hoe je de werkplek op een goede manier kan inrichten.

Meubels

Allereerst beginnen we met het kiezen van de juiste meubels. Het is namelijk prima om te werken aan een keukentafel, maar een bureau is op het langer termijn vaak een betere keuze. Daarnaast geeft het ook een fijn gevoel om het huis en het thuiskantoor tussen elkaar te onderscheiden. En dit geldt al helemaal als je meer dan 15 uur per week thuis aan het werk bent.

Naast een bureau is het ook belangrijk om verschillende kasten vergelijken. Door dit te doen zie je precies waar al je spullen in passen tegen de beste prijs. Dit kunnen kleine bureau kastjes zijn, maar kunnen ook kasten zijn waar je alle administratie in kan opslaan. De meubels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten dus het is belangrijk om iets te kopen dat bij je past en waar je lang plezier van zult beleven.

Bureaustoel

Naast de meubels is het ook erg belangrijk om te kijken naar een goede bureaustoel. Dit is om rug en nekklachten voor te blijven en het geeft een productieve werkhouding wanneer je aan het werk bent.

Wanneer je liever iets koopt wat beter past bij het interieur van je huis is dit ook mogelijk, maar het is wel verstandig om rekening te houden met de hoogte en vorm van de stoel. Het is namelijk erg belangrijk om een stoel te gebruiken die beschikt over een armsteun.

Lichtinval

Wanneer je klaar bent met de meubels en stoelen is het belangrijk om te kijken naar een leuk hoekje in je huis. Denk wel bij de plek aan de lichtinval van het thuiskantoor, want zonlicht is belangrijk om productief te blijven en genoeg inspiratie te hebben. Mocht het niet mogelijk zijn om een plek uit te zoeken die beschikken over genoeg zonlicht kun je ook kijken naar een goede lamp die genoeg licht afgeeft, waardoor je niet ingekakt aan het werk moet.