Kleding

De kledingkast zomer-proof maken

De zomer komt er alweer bijna aan, dus het wordt bijna tijd om alvast wat zomer outfits samen te gaan stellen. Wanneer je dit hebt gedaan loop je met de eerste echte zonnestralen er het allerbeste bij! Om deze reden komen er in dit blog een aantal tips om je kledingkast zomer-proof te maken voor het aankomende seizoen.

Categorisatie

Wanneer je over het algemeen gaat kijken naar dameskleding kun je de seizoenen goed uit elkaar halen en dat is ook precies wat de bedoeling is met categorisatie. Zoek even uit welke kleding je meestal draagt bij welk seizoen en doe dit bij elkaar hangen. Zo kun je op een kritische manier de bergen kleding uit je kast verdelen. Sommige kledingitems draag je bij elk seizoen, zoals een jurk of een flare pants. Maar de wollen sokken kun je terug leggen in de kast, want hoe meer je de spullen hebt opgeruimd, hoe makkelijker het wordt om elke dag een leuke outfit uit de kast te trekken.

Opruimen

Voordat je begint met opruimen is het belangrijk dat je echt even goed gaat nadenken welke kleding je op wilt bergen voor het komende seizoen. Het is namelijk erg makkelijk om alles gewoon in een doos te gooien om het vervolgens naar zolder te brengen, maar opruimen werkt eigenlijk echt anders. Het is namelijk een erg snelle manier van opruimen maar geen efficiënte manier. Wanneer je niet van plan bent om iets te dragen is het slim om het inderdaad even in de doos te doen en op te bergen op zolder, of geef het aan een vriendin of goed doel. Zo blijven de kleren wel in stand en heb jij geen last meer van de opbergruimte die het nodig heeft.

Trends van het seizoen

Ondanks dat je nog erg mooie dingen hebt van voorgaande seizoenen is het erg belangrijk om de seizoenen van dit jaar niet te vergeten. Je kunt bij een kledingwinkel online zoeken naar de juiste combinaties, want niks is te gek. De trend is; felle kleuren, dus je kunt een geel shirtje dragen met een groene broek, en andersom! Het is wel belangrijk om iets aan te schaffen wat bij je past, dus als je zelf niet graag in die felle kleding rondloopt is het verstandig om niet deze producten aan te schaffen. Het zou namelijk zonde zijn als de kleding maar in de kast blijft hangen.