Kleding

De beste zomer trends van 2022

Nu de eerste zonnestralen alweer zijn doorgebroken is de langverwachte zomer dan eindelijk in zicht. Voordat we onze nieuwe zomergarderobe gaan samenstellen, is het van belang om te weten welke trends ons deze zomer te wachten staan? Lees hier de leukste trends van de zomer van 2022.

Colorblocking

De laatste keer dat we colorblocking als massale trend zagen was in 2014, maar colorblocking is helemaal terug van weggeweest! Je kunt de stijl gemakkelijk toepassen door voor felle, contrasterende kleuren te kiezen. Neonkleuren passen hier ook goed bij.
Tip: kies voor felgekleurde accessoires om een neutrale outfit trendy te maken!

Strepen

Een andere trend die terug zal komen deze zomer zijn strepen. En dan maakt het niet uit of ze horizontaal, verticaal of diagonaal zijn. Strepen zijn helemaal hot!
Je kunt de strepen die je draagt gemakkelijk combineren met je lichaamstype. Ben je bijvoorbeeld lang en dun, kies dan voor horizontale strepen om je iets voller te laten lijken. Mocht je klein en iets voller zijn, kies dan juist voor verticale strepen die je iets langer en dunner laten lijken.
Tip: kies voor een broek met verticale strepen om je benen optisch langer te doen lijken!

Mini-rokjes

Eindelijk is het zover! De mini-rokjes worden dé trend van de zomer van 2022. Als je twijfelt of je rokje wel lang genoeg is, dan is hij perfect voor deze trend.
Nadeel is wel dat sommige vrouwen last kunnen krijgen van schurende dijen wanneer ze korte rokjes dragen. Probeer eens een boxershort of korte fietsbroek te dragen onder je mini-rok, dan heb je hier minder last van.
Tip: vergeet geen panty te dragen wanneer het koud is.

All-white outfits

Hoewel color blocking deze zomer dus ook veelvuldig in het straatbeeld te zien zal zijn, is de kleur wit ook helemaal terug! En dan met name de zogeheten ‘all-white outfits’, die voor een groot gedeelte of helemaal wit zijn.
Je kunt deze trends ook combineren, door bijvoorbeeld een felgekleurde top te combineren met een witte broek en blazer en felgekleurde accessoires!
Tip: houd rekening met wat je gaat doen als je een witte outfit aantrekt. Het is zonde als je na een dagje in het park je nieuwe outfit weg moet gooien.

Badpakken

Hoewel veel van ons badpakken zullen associëren met onze oma, is de badpak in 2022 weer helemaal terug van weggeweest! En dan met name badpakken in neutrale kleuren en met een ‘cut-out’ waardoor ze niet helemaal symmetrisch meer zijn.
Tip: combineer je badpak in je outfit door hierover een short te dragen. Op deze manier kan je fabulous naar het strand zonder jezelf nog om te hoeven kleden.