Beauty

Zo creëer je de perfecte zomerlook!

De zomer komt er eindelijk bijna aan, en na maanden minder weer gehad te hebben is het een lekker gevoel om uit te kijken naar de lekkere warme maanden. In die periode is het lekker om naar buiten en vakantie te gaan, en kun je jurkjes weer van zolder gaan halen. Om je op weg te helpen met de perfecte zomerlook gaan we daar in dit blog wat dieper om in om je hierbij te helpen. Naast de tips die we gaan geven is het ook van belang om je eigen stijl aan te houden.

Lichte kleuren

De dameskleding voor in de zomer bestaat vooral uit lichtere kleuren. Je kunt hierbij denken aan een lichtblauwe blouse. Een donkere kleur absorbeert alleen de zon waardoor je het ook een stuk warmer zal krijgen, wanneer je bijvoorbeeld op het terras zit.

Geen lange mouwen

Het laatste wat je in de zomer wilt is een outfit die gaat plakken. Kies er daarom voor om zomerkleding aan te doen die zoveel mogelijk doorlucht, denk aan: een topje of fijn hemd. Er zijn ook veel dames blouses die geen mouwen hebben of korte mouwtjes. Daarnaast heb je ook vele jurkjes die luchtig zitten en perfect zijn voor een dagje op het werk of dag shoppen.

Geen sportkleding

Probeer de sportkleding zoveel mogelijk te vermijden in de zomer. Ondanks het vochtwerende effect zal de kleding redelijk strak zitten, waardoor het erg warm zal aanvoelen als je in de zon zal zitten. Loszittende kledingstukken zijn in de zomer de beste manier om verkoeld te blijven dus kijk naar wat lossere broeken, shirts, blouses en rokken die genoeg ruimte hebben om een beetje door de luchten.

De juiste stoffen

We hebben het al behandelt, maar de stoffen moeten ademend zijn! In andere perioden van het jaar maakt het niet erg veel uit welke stoffen je aandoet, maar in de zomer zijn synthetische stoffen vaak niet de goede keuze. Deze stof is niet ademend in tegenstelling tot zijde, katoen of linnen. Mocht je niet veel van deze stoffen hebben is het verstandig om in een kledingwinkel online te kijken, zodat je er zeker van bent dat je de juiste stoffen in huis hebt!

Geen spijkerbroeken

Het is een modestuk die je vooral draagt in de winter en herfst en het is een van de zwaarste stoffen, een spijkerbroek. Draag in de plaats daarvan een katoenen of linnen broek die wat losser zit, zodat er lucht kan circuleren. Daarnaast zijn jurken ook een leuk mode accessoire die je kan dragen naast speciale gelegenheden. Het fijne aan een jurk is dat je het kan dragen op de dagen dat je niet weet wat je aan wilt trekken, omdat het eigenlijk een hele outfit is.