Beauty

Voor altijd opgemaakt zijn? Zo doe je dat!

Jezelf elke dag opmaken is als je die tijd elke dag zou optellen een heel hoog getal. Het is wel mogelijk om jezelf permanent op te maken door bijvoorbeeld permanente make-up, wenkbrauwen of eyeliner aan te brengen. Het doel van permanente make-up is dat je pigmenten op de huid toegepast die pas na een enkele jaren vervagen. Omdat dit pas na enkele jaren vervaagd is het daarom extra belangrijk om een goede behandelaar te vinden omdat de gevolgen van een slecht resultaat erg vervelend zijn.

Wat is het?

De permanente make-up houdt in dat je oppervlakkig pigmenten toebrengt aan de huid. Denk hierbij aan getekende wenkbrauwen of het lijntje van de eyeliner die je doet aanbrengen. Het aanbrengen van het pigment doen ze met kleine naaldjes die net onder de huid liggen. Het aanbrengen van het pigment doet bijna geen pijn, maar er wordt wel vaak aan de huisarts een crème gevraagd die ervoor zorgt dat je er bijna niks meer van voelt.

Waar wordt het het meeste toegepast?

De plek waar mensen het meeste het pigment laten toepassen is bij op de wenkbrauwen. Als je geen wenkbrauwen hebt is het lastig om uitdrukkingen in je gezicht te laten zien en zijn een stuk belangrijker dan volle wimpers of eyeliner.

Wie plaatsen het meeste permanente make-up

Er zijn veel vrouwen die de permanente make-up zetten in hun gezicht. Dit verschilt tussen meiden van 20 jaar tot een jaar of 30. Veel ouderen die cosmetische problemen hebben kiezen er ook vaak voor, maar ook mensen met een ziekte als spasme die niet goed make-up kunnen aanbrengen doen dit op de huid aanbrengen.

De voordelen

Een groot voordeel aan het toebrengen van de make-up is dat je naast leuke dameskleding niet meer hoeft te kijken naar de grote lijnen van het make-up gedeelte. Daarnaast hoef je ook minder vaak make up aan te schaffen via een kledingwinkel online. Zo heb je op het langer termijn minder kosten dan wanneer je elke dag deze producten op je gezicht smeert.

Wettelijke bepalingen

Als je nog geen 16 jaar bent is het verplicht om toestemming van een ouder of verzorger te hebben voordat je de permanente make-up mag plaatsen. Kinderen die hiervoor kiezen hebben vaak een ziekte waardoor er geen haar meer in het gezicht is, dit wordt dan ook vaak besproken met de arts voordat dit gebeurt.