Accessoires

Dé mode accessoires van dit moment

Het is bijna lente en tijd om de kledingkast eens goed door te snuffelen. Wat kan nog en wat kun je beter doneren aan een leuke thrift shop? De hoogste tijd om de overgebleven items te upgraden met de nieuwste trends op accessoire gebied. Maar wat zijn die trends dan? Hier komen ze: dé 7 accessoire trends van dit seizoen!

De smartwatch

Anno 2022 doen we bijna alles online. Helemaal niet gek dus, dat een simpel, tijdloos accessoire als een horloge de nodige update moest ondergaan. Move over ouderwets horloge en maak ruimte voor de smartwatch! Denk bijvoorbeeld aan een mooi exemplaar van Apple of de Samsung Galaxy Watch 4.

De balaclava

We horen je denken… een balaclava? Ja, het is een combinatie van een bivakmuts en een warme col. Hij vindt zijn oorsprong in het negentiende -eeuwse Engeland waar vrouwen ze maakten voor hun mannen aan het front in Oekraïne om warm te blijven. Omdat het af en toe nog wat koud kan zijn in het voorjaar, is het nog niet te laat om deze trend te omarmen. Zeker als je nog op wintersport gaat is dit item onmisbaar!

Chunky kettingen

Leg de nadruk op je nek. Grote en vooral chunky chains zijn het helemaal dit seizoen. Een simpele eyecatcher om een basic look naar een hoger niveau te tillen. Draag er één of draag meerdere kettingen met verschillende diktes en lengtes om de aandacht naar je hals te trekken.

Platform schoenen

Hoog, hoger hoogst! De platforms uit de jaren 90 zijn weer terug van weggeweest. Of ze nou onder een mooie statement pump zitten, comfortabele sneakers of onder een leuke biker boot, je kunt het met deze trend niet fout doen. Dit jaar zijn Fila schoenen ook erg populair!

Baseball caps

Een simpel item om je outfit nét even die modieuze twist te geven. Vroeger hadden ze vooral een casual feel, maar door het gebruik van premium materialen zijn ze een stuk veelzijdiger geworden en makkelijker te combineren met andere stijlen in je kledingkast.

Grote (bug eyed) zonnebrillen

Grote zonnebrillen zijn het weer helemaal. Deze bril-klassieker zorgt ervoor dat jij helemaal hip and happening de zomer doorkomt.

Sjaaltjes

Oh sjaaltjes, wat zijn ze toch heerlijk veelzijdig. Ze zijn al jaren aanwezig in de fashion scene en ook dit jaar zijn ze volop te spotten. Knoop het sjaaltje klassiek om de nek of draag hem als een bandana tijdens de zomermaanden. Wil je eens wat anders? Knoop hem rond het handvat van je handtas. Ze zijn er in de meest uiteenlopende dessins en kleuren. Ga voor een opvallend exemplaar om er helemaal uit te springen!

Dit waren ze dan, de 7 ít items voor dit seizoen. Bedenk wel: neem trends niet te serieus, maar probeer ze te verwerken in jouw eigen stijl, dan ben je op je mooist!